وقتی کدبانو گری گلابتون بانو گل می کند...

دیروز که بعد جمع کردن بساط خیاطی اومدم پای نت و یه چرخی تو وبلاگا زدم, دیدم اکثرا راجع به ماه رمضون و افطار و سحری نوشتن. منم که دیشب اولین افطاری امسال رو خونه خودمون بودم و چند روز قبل ماه رمضون رو هم به دلیل سفر کاری شازده خونه مامانم بودم و هیچ کاری نکرده بودم, یهو تلنگری بهم وارد شد که بلند شم و یه اقدامی برای افطار انجام بدم! بعد هوس حلوا کردم اونم در شرایطی که کلا دو بار تو عمرم حلوا پخته بودم که هر دو بارش هم خوب نشد! یه سری به یکی از این سایت های معروف آشپزی زدم و دستور پخت حلوا رو پیدا کردم و دست به کار شدم ولی نتیجه کار یه حلوایی شد مثل سنگ که قالبی از تو بشقاب در میومد و رنگ و بوش هم جالب نبود و متاسفانه روانه سطل آشغال شد!

بعد یه بررسی کردم و اشکال کارمو درآوردم و با امیدواری دوباره مشغول پخت شدم!  این بار هم نتیجه حلوایی شد که اصلا موادش چسبندگی نداشتن ولی رنگ و بوش بدک نبود! دیگه نزدیک اذان بود و وقتی برای پختن چیز دیگه ای نبود. کمرم هم خشک شده بود بس که پای گاز آرد هم زده بودم! کلی هم غصه داشتم که یه عالمه آرد و شکر رو بی نتیجه هدر دادم! بعد یهو سر نماز به فکرم زد خوبه آب بریزم روش و تبدیلش کنم به کاچی! که این کارو هم بعد افطاری نون و پنیرمون انجام دادم و نتیجه هم ظاهرا بد نشد هر چند خودم هنوز ازش نخوردم!

افطار که این جوری شد دیگه گفتم برای سحر یه چیز خوشمزه بپزم و رفتم سراغ پختن لوبیا پلو و یه کاسه بزرگ هم سالاد شیرازی درست کردم! اما موقع سحری خوردن چندان از شکل و طعم غذا راضی نبودم! شازده هم! یه کم شفته شده بود و زیادی پر رب که البته مورد دوم کاملا تقصیر شازده بود که تو کارم دخالت کرد و قوطی رب رو چپه کرد وسط مایع لوبیا پلو!

ولی من که از رو نرفتم! تصمیم گرفتم برای افطار امشب جبران کنم و قبل از ولو شدن و ضعف کردن دست به کار شدم و کتلت درست کردم به علاوه سالاد کاهو! شکل و بوش که خوبه, گل پسر هم حسابی استقبال کرد و چند تاشو دو لپی خورد! حالا افطار بشه ببینم نتیجه چی از کار در اومده!


+ با عرض معذرت از روزه داران گرامی به خاطر اسم بردن از چندین مدل غذای خوشمزه در بعد از ظهر یک روز گرم تابستانی!

نظرات 33 + ارسال نظر
نوا یکشنبه 23 تیر 1392 ساعت 05:04 ب.ظ http://navaomom.persiablog.ir

شما هم که مثل منی .من تا وقتی کنار دست مامانم وایسادم حلوا میپزم که تو دهن اب میشه ولی همین که تو خونه هوس حلوا میکنه مسلمان نشنوه کافر نبینه فقط حروم میشه یا باید کاچیش کنم یا برای کیک یا چیزای دیگر ابتکار به خرج بدم خلاصه حلوا نمیشه.

آره واقعا! هر وقت مادربزرگم حلوا میپزه کنارش وایمیستم نگاه می کنم می گم کاری نداره ولی خودمون اصلا نمی تونم بپزم! واقعا چرا؟؟؟!!!

مهتاب2 یکشنبه 23 تیر 1392 ساعت 05:44 ب.ظ

گلی جان من که هروقت هوس چیزی میکنم و درستش میکنم خراب میشه،
راستی من یه خصوصی برات داده بودم رسید؟

آره برای منم زیاد پیش اومده!
رسید ولی یادم رفته بود! خوب شد گفتی.

آفرین یکشنبه 23 تیر 1392 ساعت 06:15 ب.ظ http://mylivesky.blogsky.com/#

کاش همسایه بودیم\ حلوا می پختم براتون می آوردم.

ممنون عزیزم. کاشکی!

جیکو یکشنبه 23 تیر 1392 ساعت 06:56 ب.ظ http://www.jikjikooo.blogfa.com

حتما خوب شده که گل پسر دوس داشت. نوش جون

آره خوب شد!

دختری به نام صبر یکشنبه 23 تیر 1392 ساعت 11:08 ب.ظ http://pop_corn.persianblog.ir

ماشالله...... چطوری هم بارداری هم روزه تازه آشپزی هم میکنی....
خدا قوت

سلامت باشی. خدا کمک می کنه. حالا همیشه هم این جوری نیستم!

ماندانا دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 01:34 ق.ظ

سلام گلابتون نازنین مدتیه که وبلاگتو دنبال مى کنم و از نوشته هات لذت مى برم الان که چشمم به این پستت افتاد دلم نیامد که دستور حلوایی رو که دارم و حلواش هم عالى در میاد برات نزارم بنابراین تو این ساعت رفتم و دفتر آشپزیمو آوردم و بفرمایید حلوا
آرد. ٣٠٠ گرم
روغن مایع. ١٥٠ گرم
کره. ٥٠ گرم
------------------------
براى شیره
گلاب. ١ پیمانه
شکر. ١پیمانه
زعفران. به مقدارلازم
دستور
ابتدا روغن را گرم کرده و آرد الک شده را به آن اضافه مى کنیم . در ابتدا به نظر مى آید که روغن کم است اما توجه نمى کنیم و به تفت دادن ادامه مى دهیم کم کم آرد خودش را باز مى کند ( یعنى روغنش بیرون مى آید)
در این مرحله کره را اضافه مى کنیم و به تفت دادن ادامه مى دهیم تا جایى که آرد درون روغن حالت سوزن جوش داشته باشد در این مرحله زیرگاز را خاموش کرده و شیره را اضافه مى کنیم.
براى درست کردن شیره:
شکر را در گلاب حل کرده یکى دو جوش که زد زعفران را به آن اضافه کرده از روى حرارت بر مى داریم . توجه داشته باش که شیره باید کاملا سرد شود بعد به حلوا اضافه کنى
نوش جان عزیزم ما رو دعا کن
امیدوارم این بار حلوات خوب بشه

علیک سلام
خدا رو شکر که حلوا شما رو به ما شناسوند!
ممنونم که زحمت کشیدین و دستور پخت حلوا رو گذاشتین.

باران دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 01:43 ق.ظ http://baranedelpazir.persianblog.ir

ما که نصفه شب داریم میخونیم
نوش جان

ممنون.

پرستو دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 02:05 ق.ظ http://ba-bahar.blogfa.com

در عوض من حلواهای خوبی و خشمزه ایی می پزم هم خودم با لذت می خورم هم دور و بری های
دیدی ادم بعضی وقتا میفته رو دور بد غذا پختن؟
هیر چی می پزی بد می شه در حدی که انگار تازه کاری و تو عمرت اشپزی نکردی.
همه گیر هم هست هاااااوفکر نکنی مختص من و توئه

خوش به حالت!
آره من دقیقا همین جوری شدم! دیگه داشتم از خودم نا امید میشدم!

مهربان دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 03:06 ق.ظ http://mehrminooran.persianblog.ir/

خراب شدن غذا منو خیلی ناراحت میکنه. خیلی

نه من زیاد ناراحت نمیشم ولی اگه قابل خوردن نباشه به خاطر اسراف ناراحت میشم!

اماسیس دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 07:27 ق.ظ

خیلی عزممو جذب کردم که یه برنامه تزئین بهترین غذا بزارم ،‌ داورشم انتخاب شده البته

این پستو که خوندم یاد اون افتادم

آفرین!

اماسیس دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 07:32 ق.ظ

گفتین لوبیا پلو
راستش من فک کنم لوبیا پلویی که شمادرست می کنید اسمش همون استامبولی خودمون باشه .چون آخه به یکی گفتم که ما به غذاتون میگیم استامبولی گفتش ما بهش میگیم لوبیا پلو.

این لوبیا ها هستن سبزا داخل یه غلاف که می پزیمشون و بعد تو مایه میریزم ،‌از همونا ،‌آخه یه مدل دیگه لوبیا پلو دیگه هم هست که فرق میکنه ،‌ از اون لوبیایی که داخل مجموعه و پک حبوبات هست استفاده می کنن ، راستی لوبیا پلوی مزبوری که گفتین از کدوم لوبیا پلو هاست؟؟؟

آره با همون لوبیا سبزا درست کردم. ولی استامبولی پلو سیب زمینی داره. سیب زمینی استامبولی. اصولا فرق داره با لوبیا پلو!

ابراهیم دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 07:34 ق.ظ http://namebaran.blogfa.com/

دلم حلوا می خواد
مدت بسار زیادیه که حلوا نخوردم

انشاالله قسمت بشه! خدا مراد شکم رو زود می ده.

زهرا دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 09:36 ق.ظ

سلام گلم. منم 2 روز پیش حلوا درست کردم. خوب حلوا که بالاخره آب می خواد، آب را باید با شکر قاطی کنی، اما من چون که مقدار آردم در حد چند قاشق بود، همینجوری شکر رو ریختم روی آرد سرخ شده با روغن ، بعد هم آب اضافه کردم بهش، اول شبیه کاچی شد، اما بعد آبش خشک شد و شبیه حلوا شد، البته خیلی خیلی خوب نشده بود، اما خوب بد هم نبود، زعفرون و گلاب هم اضافه کردم.

آب که ریختم ولی نمی دونم چرا هر کاری کردم خوب نشد!
نوش جونتون.

مامان مترجم دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 11:41 ق.ظ

چه جالب منم کاچی پختم دیشب حتما روغنشو کم ریختی که حلوات سفت شده

چه می دونم. مطابق دستور بود. کلا از حلا سر در نمیارم.

آزاده(به کسی نگو) دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 12:38 ب.ظ http://bekasinagoo.persianblog.ir/

عزیزم یکی از دلایلی که حلوات سفت میشه اینه که آرد رو باید چندین بار الک کنی در ضمن سعی کن آرد شیرینی فروشی یا لوازم قنادی بخری نه این بسته بندیا... اونا مواد نگه دارنده دارن خوب نیستن...
تو مقدار مواد خیلی دقت کن این دستور امتحان کن
مواد لازم:
شکر یک و یک چهارم پیمانه (250 گرم)
گلاب نصف پیمانه
آب یک و نیم پیمانه
زعفران ساییده نصف قاشق چایخوری
هل و دارچین به میزان دلخواه
آرد نان سنگک 2 پیمانه ( 250 گرم)
روغن 1 پیمانه (200 گرم)
طرز تهیه:
ظرف گودی را انتخاب کرده شکر و گلاب آب را در آن ریخته مخلوط کرده، ظرف را بدون درپوش به مدت 5 دقیقه با قدرت حداکثر 100% در مایکروویو گذاشته، زعفران خشک را با کمی آب در یک استکان مخلوط کرده آن را به مدت 4-2 دقیقه با توان حداقل 20% در دستگاه گذاشته تا دم بکشد، سپس آن را به مخلوط آب و شکر اضافه کنید. در صورت دلخواه می‌توان کمی هل و دارچین هم افزود. شربت حلوا آماده شده را بگذارید سرد شود.
آرد و روغن را در ظرف مسطحی مخلوط کرده تا کاملاً صاف شود آن را به مدت 10 الی 12 دقیقه با درجه حداکثر (100%) در مایکروویو گذاشته، در این فاصله 2 الی 3 بار هم بزنید، تا رنگ آن طلایی شود. سپس ظرف را از مایکروویو بیرون آورده بلافاصله شربت سرد را درون آن ریخته و هم بزنید، حلوا آماده است. نوش جان!
نکته:
1- اگر از روغن جامد استفاده کردید یک لیوان روغن را به مدت 2-1 دقیقه با درجه حداکثر 100% در دستگاه بگذارید تا آب شود.
2- با توجه به اینکه رنگ حلوا سیلقه‌ای می‌باشد می‌توانید زمان پخت آرد روغن را به دلخواه از 5-2 دقیقه کم یا زیاد کنید.
3- دستور فوق برای مایکروویوهایی است که حداکثر قدرت آنها 900 تا 1000 وات باشد در صورتی‌که قدرت دستگاه شما کمتر یا بیشتر بود زمان پخت را متناسب با آن کم و یا زیاد کنید تا نتیجه لازم به دست آید

ممنون لطف کردی. شنیدم تو مایکروفر خوب میشه. باید امتحانش کنم.

زن متاهل دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 12:58 ب.ظ

وای دلم حلوا خواست آنهم از حلوا های دست پخت مادرم
حیف که این روز ها مادرم زیاد حالش خوب نیست
شاید امشب حلوا پختم مال من هم بد نمیشه
راستی امروز روزه هم هستم

انشاالله زودتر خوب بشن.
قبول باشه.

خانم اردیبهشتی دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 05:42 ب.ظ http://mayfamily.blogfa.com

سلام
من هم کلا دوبار حلوا پختم و بد نشد! خوب بود! ولی من زیاد اهل این هنرمندی ها نیستم کلا نمی دونم چرا گاهی بدون هیچ کاری غذات خوب میشه گاهی هر کاری بکنی مزه غذات به دل نمی نشینه

سلام
افرین به شما!
آره گاهی این جوری میشه!

بازیگوش دوشنبه 24 تیر 1392 ساعت 07:37 ب.ظ /http://bazigooshi7.persianblog.ir/

امشب بدجور دلم میخوااات یه جا دعوت میشدم چلو ماهیچه میخوردم عرررررررررررررررررر:دی ی ی

من اما هر وخ حلوا درست کردم خوب شده جز یه بار!
++چند بار زنگیدم نبودی خواهر:پی

آخی! این قدر این چل مهیچه رو میگی آخرش خودم مجبور میشم دعوتت کنم برات بپزم!
آفرین خوب تو هنرمندی!
بله متاسفانه.

مانا- آش شله قلمکار سه‌شنبه 25 تیر 1392 ساعت 12:58 ب.ظ http://sooratakam.persianblog.ir

عززززززززیزم خودت رو اذیت نکن با این وضع پای گاز به مدت طولانی ایستادن برات خوب نیست .

در هر حال چه خوب شده چه بد همین که همت کردی درست کردی خودش کلیه . آفرین

می دونم ولی خوب هوس بود دیگه!

بلورین سه‌شنبه 25 تیر 1392 ساعت 05:38 ب.ظ http://boloorin.blogsky.com/

این دستوراتی که آدم از سایت می گیره برای شیرینی و دسر و این چیزا هیچ وقت درست از آب در نمیاد...نمی دونم شاید پیمانه ها فرق داره یا دلیل دیگه داره...ولی آدم از کسی که تجربه درست کردن چیزی رو داره بپرسه خیلی بهتر می شه ازش راهنمایی گرفت...خصوصا تو پیمانه ها...

ولی قبلا چند بار امتحان کرده بودم خوب شده بود! پیمونه که فرق نداره. فقط همه مواد باید با یه پیمونه اندازه گرفته بشه.
اون که آره ولی اون موقع بعد از ظر بود مادربزرگم خواب بود بخوام ازش بپرسم.

آوا سه‌شنبه 25 تیر 1392 ساعت 06:15 ب.ظ http://nafas2727.blogfa.com

مدل نیو تکنکنیک خیاطی فقط با پارچه های ریون و کشی هست . خیلی آسونه. تو مدت کمی می تونی لباس بدوزی. من همون جلسه اول لباس دوختم

باید جالب باشه پس!

برای تو سه‌شنبه 25 تیر 1392 ساعت 06:30 ب.ظ http://www.dearlover.blogfa.com

عزیزم تو روزه می گیری پس یادت باشه حتما دعامون کن دخترم رو خودم وهمسرم رو و خواهری رو که حسابی نیازمند دعا است یادت نره

انشاالله که غذای امشب عالی میشه

انشااله. اگه قابل باشم. شما هم ما رو دعا کن.

مریم گلی سه‌شنبه 25 تیر 1392 ساعت 09:32 ب.ظ

آفرین به این پشتکار

ویر آشپزی بود دیگه!!!

شیما چهارشنبه 26 تیر 1392 ساعت 12:32 ق.ظ http://greenlife21.blogfa.com

ای وااای پس برنامه ها داشتی با این حلواا...
حلوا از اون کاراییه که ریسکش بالاست و ادم باید دستش بیاد...نه اینکه حالا منم آشپز...نظرم میدم...

کلا کچلم کرد آخرش هم خوب نشد!

میترا چهارشنبه 26 تیر 1392 ساعت 09:42 ق.ظ http://man11to.blogfa.com

سلام

گلابتون بانوی آشپز

ایول بابا . من که گلاب به روتون فقط در حال بالا اوردن هستم

حالم بسی افتضاحه که هیچ کاری نمیتونم بکنم . مشالله شما حلوا می پزی روزه میگیری . خیلی التماس دعا

سلام
انشااله بهتر میشی.
منم هر روز این مدلی نیستم که! مثلا امروزن نه تونستم روزه بگیرم نه حال آشپزی دارم!!!

پرتو چهارشنبه 26 تیر 1392 ساعت 10:46 ق.ظ

.....من حلوا نپختم کلا نمیدونم چرا سعی هم می کنم باز به خوبی مامان نمیشههه

آخه من مامانمم بلد نیست حلوا بپزه!!! چند بار از مادربزرگم پرسیدم و کنارش موقع پخت حلوا بودم اما بازم یاد نگرفتم!

banOo چهارشنبه 26 تیر 1392 ساعت 12:02 ب.ظ http://banoo0oo.blogfa.com

سلام
وبلاگتون خیلی باحاله...لینکتون کردم!
اگه دوست داشتید به منم سر بزنید

سلام
ممنون نظر لطفتونه.

سمیه -حسابدار چهارشنبه 26 تیر 1392 ساعت 01:21 ب.ظ

آرد حلوا رو خوب تفت دادی ؟البته قبل از روغن ریختن با حرارت کم گاز بعدشم دوباره که روغن(اینقدر بریز که از حالت خمیری یک کم دربیاد زیادنه) ریختی بازم تفت بده گلم که رنگش قهوهای بشه اگه میخوای کاچی بشه روغن بیشتر بریز !بعد هم به ازای هر قاشق آرد تقریبا 1 قاشق شکر با گلاب و هل و زعفران و آب جوش قاطی کن بریز روش!تند تند هم بزن گلوله نشه !عالی میشه!ناامید نشو درست کن!شاید باور نکنی ولی اگه روش هنگام پختن 1 زیارت عاشورا هم بخوانی عالی میشه البته میدونم سخته که هم نسوزه و هم زیارت عاشورا بخوانی

همه این کارا رو کردم ولی نشد!

سمیه حسابدار چهارشنبه 26 تیر 1392 ساعت 01:23 ب.ظ

واااااااااااااااااااااااااااااای آزاده جون چه حرفه ای دستور غذا گذاشته اونوقت من عین مادر بزرگم دستور غذا دادم

نه بابا! ممنون لطف کردی!

کیانادخترشهریوری چهارشنبه 26 تیر 1392 ساعت 04:38 ب.ظ

گلی مگه تو روزه میگیری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

یکی دو تا در میون!

داش بهی پنج‌شنبه 27 تیر 1392 ساعت 12:10 ب.ظ http://behii.persianblog.ir

آخ
آخ
آخ

چرا این همه آخ؟ این قدر خرابکاری کردم یعنی؟!

یِ خانومِ شاد! دوشنبه 31 تیر 1392 ساعت 12:36 ق.ظ http://ruznevesht-66.blogsky.com

خیلی خوشم اومد از نوشتارت بانو
زیاد بهت سر میزنم
من وقتی ی چیزو بد بپزم ی قرن شاید طول بکشه باز برم سراغش :دی میگم شجاعی باورت نمیشه!

ممنون از لطفتون.
نه من دوباره میرم سراغش تا بتونم خوب درش بیارم!

مستانه دوشنبه 31 تیر 1392 ساعت 08:42 ب.ظ http://asheghyhayam.blogfa.com

نوش جان منم پری روز هوس قورمه سبزی کردم اما متاسفانه خوب جا نیوفتاده بود شوهریم اعتراضش در اومد

منم هر وقت چیزی هوس می کنم معمولا خوب از کار در نمیاد!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد