ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
حالا
نمی دونم امسال با وجود یه نوزاد و گرفتاری هاش, چی شده که من عجیب هوس شیرینی پزی افتاده
به جونم و دلم می ره برای این که بساط شیرینی پختن راه بیاندازم و از
شیرینی های دست پخت خودم بخورم! اینه که چند روزی مواقع بی کاری یه سری به
سایت های آشپزی می زدم تا دستور یه شیرینی راحت و کم دردسر که موادش رو
داشته باشم و وسایل خاص شیرینی پزی رو هم لازم نداشته باشه, پیدا کنم و دست
به کار بشم. تا بالاخره چیزی رو که می خواستم پیدا کردم و دو روز پیش با
استفاده از فرصت خواب بعدازظهر خانوم کوچولو و همکاری گل پسر این شیرینی رو
درست کردم:
شیرینی راحت و بی دردسریه. طعم خوبی هم داره. شازده هم پسندید حتی! چند مدل شیرینی دیگه هم کاندید کردم که اگه طی روزهای آینده فرصتی به دست اومد درست کنم انشاالله! بس که این کار حس خوبی بهم می ده. هم حال و هوام به عید نزدیک تر می شه, هم احساس می کنم یه کار مثبت انجام دادم که نتیجه خوشمزه ای هم داره!
دستور پخت شیرینی در ادامه
این دستور رو از تاپیک آموزش شیرینی عید نی نی سایت برداشتم:
شیرینی گل(پاپاتیا)
مواد لازم :
1.کره یک دوم پیمانه یا ۱۲۵ گرم
2.پودر قند یک دوم پیمانه یا ۷۵ گرم
3.تخم مرغ یک عدد
4.وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
5.کاکائو به میزان لازم
6.آرد به میزان لازم
7.رنگهای مجاز خوراکی
طرز تهیه :
تمام مواد باید به دمای محیط برسند.
فر را در موقع شروع کار با 180 درجه سانتیگراد روشن می کنیم .
آرد را الک می کنیم .
کره و پودر قند را با قاشق مخلوط می کنیم بعد با همزن می زنیم تا جائی که رنگش کرم رنگ و حجمش دو برابر بشه .
تخم مرغ و وانیل را بهش اضافه می کنیم و خوب به هم می زنیم .
آرد را کم کم اضافه می کنیم. تا جایی آرد اضافه می کنیم که خمیر مقداری چسبندگی را داشته باشه .
هر
مقدار از خمیر را که مایل هستیم به رنگ دیگه باشه جدا می کنیم .اگر مایل
به داشتن رنگ قهوه ای باشیم مقداری پودر کاکائو به خمیر جدا شده اضافه می کنیم تا
رنگ دلخواه را بدست بیاریم. بعد اگر خمیر باز چسبندگی داشت کمی آرد بهش
می زنیم. در استفاده از آرد مراقب باشید چون شیرینی را بعد از پخت سفت می
کنه.
از رنگهای مجاز خوراکی برای داشتن رنگ های دیگه استفاده می کنیم, به همان ترتیب اضافه کردن پودر کاکائو.
روی خمیرها را می پوشونیم برای این که خشک نشن. احتیاجی به استراحت نیست.
از
هر خمیر به تعداد پنج تا شش توپ درست می کنیم و به صورت گلبرگ اطراف یک
توپ خمیر با رنگ متضاد قرار میدیم تعداد گلبرگ ها سلیقه ای هست .
با کمی فاصله از هم اون ها را در سینی فر می چینیم. احتیاجی نیست سینی فر را چرب کنیم .
سینی
را در فر به مدت پانزده تا بیست دقیقه قرار میدیم بعد از پانزده دقیقه
سینی را از فر در میاریم و تکون می دیم. اگر شیرینی ها در سینی حرکت کردن,
آمادست .
این شیرینی هم شیکه و هم خیلی خوش خوراکه. این مقدار مواد
پانزده عدد شیرینی به اندازه شیرینی های من بهتون می ده کوچک بودن یا بزرگ
بودن توپ ها به خودتون بستگی داره. با توپ های کوچکتر گل های کوچکتری خواهید
داشت. همون طور که می بینید این شیرینی بیکین پودر نداره ولی خیلی خوب پف می
کنه .
توجه:
1- احتیاجی به فشار دادن توپ ها به هم نیست. با وجودی که این شیرینی بیکینگ پودر نداره ولی پف می کنه و خودشون به هم می چسبن. فقط اگر گلبرگ ها 5 تائی هستند مواظب باشین خیلی با هم فاصله نداشته باشن.
2- بسته به بزرگی و کوچک بودن تخم مرغ, مقدار آرد مصرفی هم فرق می کنه. حدودا سه پیمانه را کنار دست داشته باشین برای خاطر جمعی ولی این مقدار را نمی بره. فقط برای اینکه وسط راه نخواین دست را از تو خمیر در بیارین و دنبال آرد بچرخین می گم .
3-این شیرینی حتی اگر یک روز تو هوای آزاد باشه خشک نمی شه و لطافت خودش را حفظ می کنه. اگر شیرینی شما سفت شد این نشون می ده که آرد زیادی استفاده کردین. باید خمیر به دست بچسبه و بعد که رنگ بهش می زنین خود به خود این چسبندگی از بین می ره. حتی خمیر سفید رو اگر کمی مهلت بهش بدین دیگه چسبنده نیست.
4-این شیرینی رو بعد از این که سرد شد, می تونین تو ظرف در بسته و تو یخچال برای مدت طولانی نگه دارین و یک ساعت قبل از آمدن مهمان از یخچال در بیارین.
پی نوشت :تاکید می کنم این خمیر باید حتما کمی چسبندگی داشته باشه. درغیر این صورت بعد از پخت توپ ها از هم جدا می شن .موقع کار با خمیر روی اون رو بپوشونید که خمیر هوا نخوره و چسبندگیش رو از دست نده .
...........................................................................................................................................
تجربه من:
1. به نظر من شیرینیش یه مقدار کم بود. دفعه دیگه پودر قندش رو بیشتر می ریزم. (|البته من پودر قند نداشتم, شکر رو آسیاب کردم و ریختم!)
2. تو فر من پختش کم تر از 10 دقیقه زمان برد. یه کم دیر بهش سر زده بودم سوخته بود!
3. من خمیر اضافیم رو به شکل چند تا دایره باز شده درآوردم و گذاشتم پخت. این شکلیش هم خوب شد!
1
2
3 حتی
کسب مقام اول تا سوم رو تبریک عرض می نماییم!
حالا فعلا" من قصد دارم برم خرید برای منویی که در نظر گرفتم برا بفرمائید شام
یه چی میخوام درست کنم که تا الان درست نکردم
دفعه بعد میام سراغ این شیرینی ":)
خیلی خوبه. موفق باشین.
حسابی کدبانو شدی, دیگه وقتشه ها!!!
منم هوس پخت شیرینی زده به سرم
ارد نداریم تنبلیم هم میشه برم بخرم!
نوش جان
ارد خریدم امتحانش میکنم
به همسر محترم سفارش بدین بخرن!
سلام دوست عزیز
ممنون از مطالب خوبتون
لایک
شما رو خیلی دوست دارم
برای روحیه کدبانوگری و رفتار خانمانه ات
شما یک خانم ایرانی تمام و کمال هستید
شما خیلی لطف دارین. این جورا هم نیست!
آفرین داری دختر. این شیرینیه گوله گوله کردنش خیلی زمان بره و حوصله و وقت میخواد.
خیلی عالیه
نوش جان
به به خانوم کدبانو :*
ظاهرش هم خیلی خوشگله...
سلام . شرمنده میشه بپرسم دمای فر چقدر بود ؟ شایدم نوشته بودین و من ندیدم . ولی خیلی عالی شده ها . آفرین بر شما که با وجود دوتا وروجک بازم شیرینی پزی میکنین .
سلام
180 درجه سانتیگراد. تو دستور پخت هست.
پختن، ساختن، دوختن و کلا هر کاری که باعث خلق چیزیبشه لذت بخشه!
یه شرینی گذاشته بود پارسال مامی سایت به نام هلالی فندقی. خیلی خوشمزه و زیبا بود.
بله این حس خالق بودن قشنگه!
دستت در د نکنه . منم حتما تجربه می کنم . ایشالا
چه شیرینی هایی ..
من دلم خواست ..یک عالمه
شاد باشی
حالا که خانوم کوچولو اومده شما هم هوس کارای پر دردسر کردی. مثل من که یادمه شب های امتحان هوس میکردم اتاقمو تغییر دکوراسیون بدم.
اما خب مهم انگیزه و علاقه اس... آدم بالاخره شرایط رو فراهم میاره...
خسته نباشی خانوم هنر مند. فکر کنم خیلی خوشمزه باشه...
حتما درستش میکنم
هوسه دیگه! باید برآورده بشه!
به به آفرین به این مامان با سلیقه
من هم وقتی شیرینی میپزم اینقدر انرژی خوبی میگیرم که بعد از ساعات طولانی کار و در کنار کار خونه یه وقتی برای پختن شیرینی میگذارم
پس شما هم اهلش هستی!
بابا هنرمنـــــــــــــــد
آفرین ما به تو افتخار می کنیم
خیلی عالی وخوشمزه است من این دستور را خیلی درست کردم هم نتیجه هم طعم عالیه.
نمیدونم راز پخت وپز چیه حال را خوب میکنه.
شما که ماشاالله حرفه ای هستی!
شیرینی پزی که سهل است. من از وقتی که دخترم به دنیا آمده یک کارهایی کردم که در عمر سی سالم چه مجرد و چه متاهل نکرده بودم! گاهی از این همه نیرو و انگیزه ای که بعد از زایمان پیدا کردم انگشت به دهان می مانم. مثلا امسال یک پاتیل ترشی گذاشتیم با همسر و همه فامیل را بهره مند ساختیم...
چه جالب! انگار بعد زایمان توانایی های جدیدی در آدم کشف میشه!
نازییییییییییییییی!باور کن موقع خوندن مطلب میخواستم تو نظرات بگم دستور پخت بذاری که گذاشته بودی خانوم باسلیقهاگه این کمر درد خانه تکانی بذاره درستش میکنیم
من این چیزا رو بدون دستور نمیذارم!
چقدر خشگله ظاهرش :)
حتمن باید یه امتحانی کنم...هرچند به پای سلیقه ی شما نمیرسه
اختیار دارین!
عزیزم نوش جون مامان کدبانوی هنرمند
قطاب عسلی رو هم توی نت سرچ کن خیلی خوشمزه است
ایـــول ایــــــــــول...
مادر و کدبانویه نمونه...
یه دو روز نیومدم وبلاگت ها, چی همه آپ کردی!!!
خستــــــــــــــــــه نباشی
سلامت باشی. به پای هنرهای شما که نمی رسه!
چقدر قشنگ
شیرین ترین قسمتش این بود که با گل پسر درست کردین! اینکه حس نکنه با اومدن خانم کوچولو دیگه بهش توجه ندارین.
ما سعیمون رو می کنیم که این احساسو نداشته باشه!
شکلششش خیلیییییی نازه عاشقش شدمممممم ایشالا میدرستممممم: